Zájezd 2005 Olomouc a okolí
Navštívená sbírka U pěstitele
Jihlava Mazuch
Jihlava Škorpík
Topolany Kuchařík
Prostějov Tomandl
Nasobůrky Mitl
Lanškroun Kokora
Chrudim Pavlíček
Zájezd 7. a 8.5.2005 Olomouc a okolí
Byla sobota ,7 hodin ráno a skupina skalních nadšenců vyrazila . Letos jeli skutečně jen skalní,účast opravdu nebyla masová.

Jihlava - pan Mazuch a pan Škorpík
První zastávkou je Jihlava .Do svého ,do svahu zcela zapuštěného skleníku nás vzal pan Mazuch. Viděli jsme nmoho zajímavých rostlin .Zavedl nás také za dalším kaktusářem .

Jihlava


Pan Škorpík má skleník klasický, plný úžasných rostlin.Srdce kaktusářovo v Jihlavě zaplesalo,ale byl to jen začátek.

Jihlava

Topolany u Vyškova - pan Kuchařík
Zastavujeme v Topolanech u Vyškova.Pan Kuchařík má skutečně zlaté ruce.To se opravdu nevidí, takové množsví výsevů,naprosto zdravých,krásně rostoucích ,prostě báječných.



Prostějov - pan Tomandl
Dále je na řadě Prostějov a pan Tomandl.Skleníky na zahradě,ale vrcholem je skleník na střeše. Nádherné ,krásné,velké rostliny.Procházíme schodištěm a vlastně bytem a kytičky jsou úplně všude.



Nasobůrky - pan Mitl
Závěr sobotního maratónu je tady,tedy Nasobůrky a Ivan Mitl.Pařeništní okna a Gymna . Gymna všude,velká,překrásně vytrněná,tvrdě pěstovaná.



Ještě Litovel a kaktusář pan Vavrouch. Zde nebyly kytičky ,ale ubytování.Pan Vavrouch má na náměstí hotel, levné ubytování ,skvělá kuchyně,nízké ceny

Lanškrou - pan Kokora
Neděle,Lanškroun,pan Kokora.Nic víc snad psát nemusím .Veliká opravdu veliká sbírka nádherných velkých a krásných rostlin.Byl to plánovaný vrchol zájezdu.Kytičky prostě všude a krásné. Pan Kokora má ale také chov pstruhů!!Vzal nás tam ,předvedl krmení.Úžasná podívaná.



Chrudim - pan Pavlíček
Čas ale nezadržitelně utíkal,Vyrazili jsme k domovu.Cestou ještě pan Pavlíček ,kterému zrovna krásně kvetly echynocereusy . Taková záplava nádherných květů potěší snad každého .



Ono se špatně píše hodnocení na něco,co člověk sám pořádá,ale podle mne patří tento zájezd k těm povedenějším. Dovolím si ještě jednou všem poděkovat.Myslím že to fakt vyšlo.
Dík Jirka V.

foto z výletu BS



Archiv zájezdů