Zájezd na zamykání sezony - Chrudim 2007
29.9. 2007 se uskutečnil zájezd na zamykání sezóny do Chrudimi.

Zavírání sezony
Nevím jaký vliv na zájem o výlet do Chrudimi měl prodloužený víkend, ale autobus byl letos poloprázdný. Jelo pouhých 29 lidí, a je to škoda. Přes opožděné přistavení autobusu, o dvacet minut, jsme byli už v 9 hodin na místě. V Transportě už byla pěkně dlouhá fronta nedočkavců.

Pepa Zeman

Obchodníci :-) Horáček a Heřtus

Naštěstí se nečeká až na desátou, ale jakmile jsou nanošeny rostliny, otevře se. Zavírání sezony je opravdu monstrózní akce. Prodávajících bylo asi 150 a sortiment kaktusů, sukulentů, literatury i chemikálií byl opravdu široký. Ceny ostatně také. A tak si každý z nejméně tisíce návštěvníků mohl vybrat.
Ještě před obědem jsem vyrazil k Pavlíčkům. Cestou jsem viděl tři autobusy z Německa, osobní auta z Rakouska Maďarska, a Poláci, ti tam měli náklaďák, skříňák. Kytky se kupovaly a stěhovali po bednách. U Pavlíčků bylo lidí také hodně, ale dalo se prohlížet a nakupovat. A, že bylo na co se dívat. Kvetoucí ariokarpusy a další skvělé rostliny.

U Pavlíčků

U Pavlíčků
Odpolední blok přednášek se už tradičně koná v místním kině. Letos ho zahajoval sám Chrudimský starosta. Pavel Pavlíček s prezidentem spolku Josefem Odehnalem předali "Zlatého Alberta" Doc. MUDr. Habermanovi CSc. který měl mini přednášku o rodu Lophophora.

Předávání Zlatého Alberta Odehnal Habermann

Dále následovala přednáška Pavla Heřtuse o jejich letošní cestě do Peru. Ukázal nám krásné obrázky např. rosliny rodu Oroya, ale také letecké pohledy na obrazce u Nasky. Další přednášku měl, nemohu říci jinak "dobrodruh" Rudy Krajča. Svoji druhou cestu do Brazílie, (okolí města Diamantino) uskutečnil na přelomu letošního roku, a to sám a navíc jenom na kole. Pěkná přednáška, a to nejenom obrázky rostlin rodu Uebelmania. Po krátké přestávce pokračoval I. ®ídek o novinkách ve světě sukulentů, konkrétně na Madagaskaru. Nádherné euphorbie, pachypodia aj. Přednáška Andřeje Muchy z Polska byla o rodu Parodia , ale viděli jsme i pěkné sulcorebucie. No a letos už se podařilo to co vloni ne, a na co jsem se nejvíc těšil. G. Matuzsewský a jeho přednáška o rodu Coryphanta v provincii San Luis Potosí. Paráda, alespoň pro mne. Odpolední blok přednášek zakončil Libor Kunte o jihu USA. Také pěkné a navíc Libor je velmi dobrý vypravěč. Abych nezapomněl, všechny přednášky byly digitální.
Uteklo to jako voda, je půl sedmé, nástup do autobusu a odjezd domů.

Václav Chadraba VCH.

foto z výletu BS



Archiv zájezdů